Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Nieuws Linked by Rail Trix H0 in de winkel
Document Acties

Linked by Rail Trix H0 in de winkel

[24.07.2015] Linked by Rail is het Nederlandse consortium dat ervoor gezorgd heeft dat het aantal goederentreinen tussen Nederland en Polen in twee jaar tijd is verdubbeld van drie naar zes shuttles Rotterdam – Poznan per week.

Linked by Rail Trix H0 in de winkel

Klik op het plaatje voor de vergroting

Een van de succesfactoren is de inzet van de meersysteemlocomotief 189 waardoor er geen tijdrovende locwisselingen meer bij de grens zijn. De transporttijd van slechts 22 uur is daarmee concurrerend met het wegvervoer. Door de zondagse shuttle te gebruiken, hebben de transporteurs en verladers bovendien geen last van het Duitse rijverbod voor vrachtwagens.

Hiermee beantwoordt Linked by Rail aan de doelstelling om meer goederen van de weg op het spoor tussen Nederland en Polen te krijgen.

Ter illustratie van dit succes en ter promotie van dit initiatief zijn de elektrische locomotieven 189 212 en 189 213 van ERS Railways door Loc & More GmbH voorzien van een zeer kleurrijke “Linked by Rail” outfit. De onthulling van deze locomotieven heeft op 25 juni 2014 in het bijzijn van koning Willem – Alexander en koningin Maxima tijdens hun staatsbezoek op de CLIP Terminal in Swarzedz/Poznan plaatsgevonden.

Het Trix H0-model 22682, het Minitrix-model 16894 en het Märklin-model 39862 hebben locomotief ERS Railways 189 213 als voorbeeld.

Vanzelfsprekend mag dit unieke model niet op uw modelbaan of in uw collectie ontbreken. Het Trix H0-model is als eerste uitvoering verkrijgbaar bij uw dealer.


© Trix Nederland - Contact