Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Nieuws RAm TEE exact op schaal 1:87 (H0) en 1:160 (N)
Document Acties

RAm TEE exact op schaal 1:87 (H0) en 1:160 (N)

Een van de opmerkelijke nieuwe modellen dit jaar is het 4-delige treinstel type RAm TEE dat in H0 zowel in Nederlandse als in Zwitserse uitvoering wordt geleverd.

RAm TEE exact op schaal 1:87 (H0) en 1:160 (N)

De geheel nieuw ontwikkelde RAm TEE in Ho
50 jaar Trans Europ Express

 

Het idee voor een internationaal, grensoverschrijdend net van snelle verbindingen met dieseltreinstellen stamde van F.Q. den Hollander, destijds president-directeur van de Nederlandse Spoorwegen. Hij had zijn ideeën in december 1953 op een zitting van het UIC (Internationaal Spoorwegverband) openbaar gemaakt. In het verlengde daarvan kwam het tot de uitwerking van uniforme criteria betreffende techniek, comfort en service waaraan de Trans-Euro-Express treinen (kortweg: TEE) moesten voldoen: 100 tot 120 zitplaatsen in salon- respectievelijk coupérijtuigen, aangename kussens, airco, de beste rij-eigenschappen van de rijtuigen, optimale geluidsisolatie, 140 km/h maximum snelheid en een restauratierijtuig. Omdat men nooit tot de oprichting van een eigen TEE-maatschappij kwam, bleef de aanschaf van een uniform voertuigenpark voor alle deelnemende staatsspoorwegen uit. De DB schafte de elegante VT 11.5 aan, een glijkwaardige pendant kregen Nederland en Zwitserland met de DE/Ram dieseltreinstellen. Met de zomerdienstregeling van het jaar 1957 werd het TEE-net ingevoerd. De snelverbindingen tussen de West-Europese metropolen werden zeer goed ontvangen door het grote publiek. Het handelsmerk TEE is tot in onze dagen synoniem gebleven voor comfortabel en snel reizen per spoor.

 

 

Voor 2-rail H0 gelijkstroombanen is de RAm Tee in 2 Trix H0 logo uitvoeringen uitgebracht: de Nederlandse en de Zwitserse.

 Ram TEE Minitrix_900

Naar aanleiding van dit jubileum brengt Trix de Nederlandse versie van de RAm TT in Minitrix logo (schaal 1:160) uit onder artikelnummer 12440

Model: Digital-decoder voor DCC, Selectrix, Trix Systems en traditioneel bedrijf en geluidsgenerator. 5-polige motor met vliegwiel. Aandrijving op 6 assen. Interieurverlichting in het stuurstandrijtuig en de beide middenrijtuigen, frontsein en sluitseinen traditioneel in bedrijf, in het motorrijtuig digitaal schakelbaar. Dieselmotorgeluid met automatisch knarsen van de remmen, tyfoon, vertrekfluit en deurengeluid met DCC of Trix Systems schakelbaar. Speciale koppelingen met kortkoppelingsmechaniek tussen de rijtuigen, koppelingimitaties aan de einden van de trein. Totale lengte van de trein 615 mm. Prijs: € 349,00

 


© Trix Nederland - Contact