Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Nieuws Trix Express Clubdag
Document Acties

Trix Express Clubdag

[30.10.2018] op zondag 18 november bezoeken, is meer dan de moeite waard: het centrum van de wereld voor Trix Express modeltreinen en hun liefhebbers.

Jong en oud, uit binnen- en buitenland, verdringen zich weer rond alles wat sinds 1935 de fabriek in Neurenberg heeft verlaten. De donateurs van de Stichting Trix Express nemen weer de mooiste stukken uit hun verzamelingen mee om er echt de hele sporthal mee te vullen.

Er zijn vele demonstratiebanen want  rijden is nog steeds belangrijk.  Kinderen mogen zelf aan de knoppen draaien en ook zelf hun emplacement bouwen.  Voor de ouderen herleven de tijden dat al dat moois vrijwel onbereikbaar inde etalages lag. Nu echter blijkt dat die dromen toch realiseerbaar zijn. Veel prijzen liggen rond de toenmalige catalogusprijzen maar dan nu in euro’s. En heeft u een exemplaar dat het niet meer doet: Er is een ervaren reparatieploeg aanwezig. Nergens meer verkrijgbare onderdelen vindt u hier ook in voldoende mate.
Thema deze keer is de toepassing van de analoge technieken in een modern jasje. Het hoeft met Trix Express allemaal niet duur, ingewikkeld en geavanceerd te zijn: de techniek met relais, draaiknoppen en hefboompjes werkt nog steeds en is eenvoudig aan te leren. De vele experts wijzen u graag de weg.

Veel liefhebbers kennen Trix Express nog uit hun kinderjaren. Het was de tijd dat jongens nog een trein of meccano kregen. Onder leiding van vader werden huisjes in elkaar gezet en op de grond emplacementen gebouwd, die zelfs een paar dagen mochten blijven liggen! Later natuurlijk op zolder op een tafel opgebouwd met lichtjes in de huizen en autootjes op de wegen. Elke verjaardag en Sinterklaas kwam er wel weer wat bij. En toen, na de middelbare school, in een doos verdwenen die nu plots weer tevoorschijn komt. Plus de tijd en ruimte om er weer wat mee te doen. Kom langs met vrouw, kinderen en kleinkinderen en laat u weer op weg helpen.

Volop genieten dus op:

Zondag 18 november 2018

Cultuur- en vergader centrum "J.F. Witte"

Henri Dunantplein 4

3731 CL De Bilt

Van 11:00 tot 16:00 uur.

Toegang volwassen 5,00 euro, kinderen tot 13 jaar gratis mits vergezeld van een ouder, leden Trix Express Club gratis.


 

 

 

© Trix Nederland - Contact