Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Nieuws Verrassingsloc 2018
Document Acties

Verrassingsloc 2018

[28.09.2018] De 08 1001 behoort tot de grootste stoomlocomotieven die indertijd op het Duitse spoorwegnet onderweg was.

Reden genoeg voor TRIX om deze bijzondere machine met een bewogen geschiedenis voor uw modelbaan als H0-model te presenteren.

Download hier de folder22912 Sneltrein-stoomlocomotief serie 08

T22912

Voorbeeld: Zware sneltrein-stoomlocomotief serie 08, met poederkool-sleeptender op onderstel 2´2´T34. Uitvoering als testlocomotief met poederkool-stookinrichting van de Deutsche Reichsbahn van de DDR (DR/DDR). Locomotiefbedrijfsnummer 08 1001. Zoals midden jaren 50 in gebruik.

Model: Met digitale decoder en uitgebreide licht- en geluidsfuncties. Geregelde hoogvermogenaandrijving met vliegwiel in ketel. 4 aangedreven assen. Antislipbanden. Locomotief en tender grotendeels van metaal. Rookgarnituur uit 72270 is standaard ingebouwd. Met de rijrichting wisselend tweepuntsfrontsein op loc en tender, evenals ingebouwde rookgarnituur in conventioneel bedrijf, digitaal schakelbaar. Bovendien met digitaal schakelbare cabineverlichting en onderstelverlichting. Verlichting met onderhoudsvrije, warmwitte lichtdiodes (LED's). Verstelbaar koppelingsmechanisme tussen loc en tender. Aan de tender een door snelheid bekrachtigde kortkoppeling met NEM-schacht. Kleinst berijdbare boogradius 437,5 mm. Remslangen, verwarmingskoppeling en gestileerde schroefkoppelingen meegeleverd. Lengte over de buffers 29,4 cm.

Highlights:

  • Nieuwe constructie als poederkool-proeflocomotief met poederkool-sleeptender en veel gemonteerde details
  • Cabineverlichting en onderstelverlichting digitaal schakelbaar.
  • Standaard met ingebouwde rookset.
  • Met Speelwerelddecoder mfx+ en uitgebreide licht- en geluidsfuncties.
 
Dit model is in wisselstroomuitvoering leverbaar onder artikelnummer 39242 in het Märklin-assortiment
 
Prijs: € 629,99
 
Eenmalige serie

© Trix Nederland - Contact