Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Nieuws Verrassingsloc 2021
Document Acties

Verrassingsloc 2021

[29.09.2021] De Trix H0 verrassingslocomotief is dit jaar de "Schorsch", een unieke machine van de Deutsche Reichsbahn.

Een bijzondere, ja zelfs unieke levensgeschiedenis kenmerkt de later “Schorsch“ genoemde stoomlocomotief 18 314 van de Deutsche Reichsbahn (DR) van de DDR. In 1919 in dienst genomen als Badische “Edelrenner“ uit serie “IV h“ werd hij door de DRG overgenomen als 18 314. Na het einde van de Tweede Wereldoorlog werd de loc geruild tegen een S 3/6 en kwam hij in de sovjetzone, waar de latere VES-M Halle dringend een snelle 4-cilinder stoomloc voor proefritten nodig had. Om nog sneller te worden, werd hij en 1960 voorzien van een gereconstrueerde ketel, deelbekleding, nieuwe machinistencabine en tender en kreeg hij groene lak. Het puntje op de “i” was in 1967 de ombouw naar oliestook. Eind 1971 werd hij uitgerangeerd en in 1984 naar de BRD verkocht. Vanaf 1986 is hij in permanente bruikleen van de HEF een van de topstukken van het Auto- und Technikmuseum in Sinsheim. 

25027 Stoomlocomotief serie 02

U-loc 2021 zijaanzicht

Highlights:

  • Volledig nieuw ontwikkeld.
  • Opengewerkte metalen constructie.
  • Veel gemonteerde details.
  • Standaard met rookset en snelheidsafhankelijke, dynamische rookuitstoot.
  • Machinistencabineverlichting en onderstelverlichting digitaal schakelbaar. 
  • Digitale decoder met uitgebreide gebruiks- en geluidsfuncties.

Voorbeeld: Sneltrein-stoomlocomotief 02 0314-1 met oliestook en olietender van de Deutsche Bundesbahn (DDR). Ombouwversie als testlocomotief van VES-M Halle (Saale). Uitvoering met gereconstrueerde ketel en deelbekleding, op basis van stoomlocomotief 18 314 (voormalige Badische IVh). Met Witte-windleiplaten en inductieve treinzekering aan één zijde. In gebruik rond 1970/71.

Model: Met digitale decoder met uitgebreide geluidsfuncties. Geregelde hoogvermogenaandrijving met vliegwiel in ketel. 3 aangedreven assen. Antislipbanden. Locomotief en tender grotendeels van metaal. Standaard ingebouwde rookset, met snelheidsafhankelijke, dynamische rookuitstoot. Met de rijrichting wisselend driepuntsfrontsein, in conventioneel bedrijf, digitaal schakelbaar. Bovendien kunnen aan de voorzijde van de loc twee rode lampen worden ingeschakeld. Machinistencabineverlichting en onderstelverlichting afzonderlijk digitaal schakelbaar. Verlichting met onderhoudsvrije warmwitte en rode ledlampjes. Door snelheid bekrachtigde kortkoppeling tussen loc en tender. Aan de tender een door snelheid bekrachtigde kortkoppeling met NEM-schacht. Kleinst berijdbare boogradius 360 mm. Voor grote radiussen of de vitrine wordt een verwisselbare bekleding zonder wieluitsparing onder de machinistencabine meegeleverd. Zuigerstangafschermingen en remslangen worden eveneens meegeleverd. Lengte over de buffers 27,2 cm.

Prijs: € 599,00

Levertijd: 4e kwartaal 2021

Eenmalige serie, nu te bestellen bij uw dealer.

Dit model is in wisselstroomuitvoering leverbaar en heeft artikelnummer 39027 in het Märklin H0-assortiment.

 

 


© Trix Nederland - Contact