Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Support/downloads Handleidingen RAm TEE Minitrix
Document Acties

RAm TEE Minitrix

De dieselelektrische treinstellen van het type RAm/DE werden vanaf 1957 gemeenschappelijk door de SBB en NS aangeschaft. Uiterlijk en technisch waren de Zwitserse en Nederlandse treinen identiek, alleen in de keuze van de kussens en binnenbekleding waren lichte afwijkingen waar te nemen. In totaal werden 5 eenheden gebouwd, die tussen Zürich en Amsterdam op het Rijntraject en tussen Amsterdam en Parijs ingezet werden. Later werden de treinen ook op de relatie München-Zürich ingezet. Vier treinen werden in 1976 naar Canada verkocht, waar ze bijna 20 jaar als „Northlander’ reden. 5 rijtuigen zonder motorkop keerden in 1999 naar Europa terug. Ze wachtten aanvankelijk in Zwitserland en wachten tegenwoordig in Nederland op hun renovatie tot nostalgische TEE-trein.

Click here to get the file

Grootte 719.5 kB - File type application/pdf

© Trix Nederland - Contact